Имея первое образование медицинское, положа руку на сердце честно скажу, 100 г не только не вредно, а даже полезно для здорового человека. Все должно быть В МЕРУ.
1. А ну-ка, ну-ка, с этого места поподробнее:
1.1. КАКАЯ польза от алкоголя?
1.2. Какие есть медицинские показания для приёма собственно алкоголя внутрь?
1.3. Детям в садике на завтрак, обед и ужин НУЖНО давать? Вместо молока?
2. Навіть Ви толерантний до алкоголю та цигарок...
Я засмучений...
3. Маю живий приклад шкоди від толерантного ставлення до алкоголю. Розповідаю.
...У 1999 році їздив я до Москви. Поїздом. Довго. Зі мною в купе їхало ще два наших заробітчанина. Один з них на 1-2 роки старший від мене, навчався зі мною в одній школі, мама його була в той час вихователькою дитячого садка (це важливо!). Так ось, цей кент був невисокого зросту, гени такі. Міцний, але низький. Мама (!), "для росту" (!), з 14 років (!) давала йому пити 1 стопку
пива перед обідом. Він так і не виріс, однак на момент нашої поїздки він вже не міг їсти, не "прийнявши" стопку горілки. Говорив, що шлунок не запускається.
Цю історію він розказав мені сам, після чергового "підігріву" на одній з довгих зупинок. Після 5 годин нашої подорожі, йому, нарешті дійшло, що я не просто "віднєкуюсь" від його пропозицій випити з ними, а що я насправді не вживаю. Було видно на його обличчі роботу думки, мозок займався обробкою і пакуванням щойно відкритого факту.
Далі подорож пішла спокійно, він бухав тихенько і щось собі думав. Напарник його радів, що цього разу вони доїдуть без пригод.
...А ще через 5 років у мене в родині сталась подія, після якої я прокляв усю цю алкоголію і став усвідомленим тверезником. Перед очима пройшли усі мої знайомі, яких, завдяки алкоголю, уже немає з нами... Нещасні випадки, вбивства, злочини, отруєння, травми, каліцтва - усі відбулись завдячуючи алкоголю чи деблокуючій дії алкоголю на свідомість.
Я можу покуштувати якийсь дорогий/ще-невідомий ароматний слабкий напій - однак виключно на ситий шлунок, в дегустаційній дозі, в хорошій компанії і під якісну закусь. Ніби як гурман.
Toris, а как Вы расслабляетесь? - А я не напрягаюсь!
Напружуватись треба на унітазі. А в житті стараюсь чинити все або з розумом, або з усвідомленням, що буде мерва і треба до неї бути готовим. Якщо навіть якась "напруга", то алкоголь не вирішує проблему, а відкладує "на потім", коли ти все одно не зможеш її вирішити на отруєний мозок.
Стрес чи фізична перевтома у мене нормально знімається лазнею. Перед сном
після легкої вечері можна випити столову ложку якого вермуту - і через хвилин 20 тепленьким вимкнутись у постілі*. На ранок стресу не буде і організм буде чистим. Таке можна робити 1-2 рази на рік. Якщо виникає потреба частіше - пора змінювати життя або свідомість.
*) Людина, котра не вживає алкоголь, п'яніє від менших доз. Перевірив на собі.