Обстановка в Украине.

<< < (549/790) > >>

Toris:
Цитата: Variant от 28.01.2017, 18:00:34 pm

А  як  ситуація  з  українською  мовою  в  області, де  мешкаєте  Ви ? Це  батьківщина  моїх  предків.
В моєму оточенні українська мова - розмовна, українською спілкуються вдома і на роботі. Російською користуються люди старшого віку та немісцеві, які переїхали з "російськомовних" територій. В Хмельницькому та Старокостянтинові російської мови більше. За Шепетівку та Кам"янець-Подільський не скажу, буваю там вкрай нечасто. По всіх райцентрах - українська, по селах тим більше.

...Цікавий момент: мої російськомовні знайомі, котрі раніше були проти обов"язкової українізації російськомовних громадян України і спілкувались зі мною російською, зараз в спілкуванні зі мною стараються спілкуватись українською, дехто досяг вражаючих результатів. :)

Variant:
Toris, дякую  за  відповідь. Якщо  можна, кілька  слів  про  суржик(є, нема, рівень).

Toris:
Цитата: Variant от 28.01.2017, 19:50:16 pm

Якщо  можна, кілька  слів  про  суржик(є, нема, рівень).
Звісно ж, суржик є, його не може не бути. Про рівень судити не можу, бо ця суржикова мова настільки звична, що доводиться постійно себе поправляти. Суржику набагато менше, ніж у Вата ТВ. :)

Погана справа з радіостанціями. Якось виникло бажання послухати радіо в машині. За 10 хвилин перебору десятка FM-станцій зловили лише одну передачу (католицьке радіо "Марія"). По всіх інших каналах лабали російськомовну музику. З пересердя вимкнули приймач. Розумію, що такий момент зловили, але якого дідька?

Toris:
У попередньому повідомленні я обурювався, що в ефірі ми піймали лише одну україномовну програму.

Toris:
Можливо, комусь полегшить пошуки:

Вікіпедія: Війна на сході України
https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D1%96%D0%B9%D0%BD%D0%B0_%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D1%85%D0%BE%D0%B4%D1%96_%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D0%B8

Навигация

[0] Главная страница сообщений

[#] Следующая страница

[*] Предыдущая страница