Обстановка в Украине.
Sane:
Цитата: Серго от 23.01.2017, 12:28:49 pm
До речі "командіровка" українською - відрядження.
Ну, то таке.
".
Саме про це я й говорив, більше розмовляю суржиком :)
Чесно кажучи, писати Українською легше, адже є можливість виправитись
Розмовляти Українською є величезне бажання, буваючи в Буковелі з місцевими в радість посвілкуватись!
А ось вдома...В нашому місті всі розмовляють суржиком, деякі намагаються говорити на русском, але це крім як суржик не назвеш...
Але коли чуєш Українську, дійсно приємно, до людини відношення інше...краще, й на душі стає тепліше! :)
Тому на граматичні помилки прошу не звертати уваги, останні рази, крім цього форуму, писав Українською в школі 20років тому...На данний час хочу виправитись і з радістю буду намагатися писати Українською!
вершок:
Э велика вірогідність що суржик в чернігівській обл найближчий до мови в київської русі ;)
Sane:
А ось це відео показує Українську мову, діалекти
http://www.youtube.com/watch?v=ukonBMs0WM0
Toris:
Цитата: Серго от 22.01.2017, 16:53:06 pm
Ну, нарешті. Невже доживу до прийняття цього закону...
ЗАКОН УКРАЇНИ
Про державну мову
(проект)
[url]http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/JH4DI00A.html[/url]
Переглянув швиденько законопроект. В цілому нормально, законодавець створює україномовне оточення по всій території, за прикладом країн Балтики.
Але проект дещо сируватий, як на мене. Щонайменше, необхідно прописати поблажки для людей старшого віку, як це робили совдепівським репатріантам в державі Ізраїль: людину віком 60+ років не зобов'язували знати державну мову при отриманні громадянства і для таких людей в медичних та правоохоронних закладах мали бути люди, які вільно розуміють російську мову.
Знайшов у проекті якісь полегшення такого роду, але вони не мають системного характеру (можна спілкуватись іншою мовою у сфері обслуговування на прохання споживача, звернення по медичну допомогу і т.п.).
Variant:
Sane
А ось вдома...В нашому місті всі розмовляють суржиком, деякі намагаються говорити на русском, але це крім як суржик не назвеш...
--------------------------------------------------
Що ж це за місто таке, якщо не таємниця ? Або хоча б якої області ?
Навигация