Обстановка в Украине.

<< < (544/790) > >>

Sane:
Цитата: Variant от 22.01.2017, 21:11:50 pm

Я  б  запровадив  систему   штрафів  за  вживання  суржику. Дістали ! >:(

Справа в тому, що більшість Українців розмовляє саме суржиком ( я також).
Більше того, до якої країни ближче, на ту мову й більше схожий суржик!
Якось їздив до своїх родичів під Білорусь, я не розумів 15% їх слів, хоча живу від них за 150км
А бував в командировці в закарпатській обл, таке враження, ніби люди на польскій розмовляють!
В Івано-Франківську таксист навіть відмовився везти до отелю, коли запитав у нього російською :)
Тільки в Киеві (що запам"яталось) люди говорять на русском, або ж, коли з ними Українською, то й вони чистою Українською!
Тому розмовляти можно як завгодно, кому як удобніше, але Українську мову потрібно знати всім!

Серго:
Цитата: Sane от 22.01.2017, 23:52:43 pm

Цитата: Variant от 22.01.2017, 21:11:50 pm

Я  б  запровадив  систему   штрафів  за  вживання  суржику. Дістали ! >:(

Справа в тому, що більшість Українців розмовляє саме суржиком ( я також).
Більше того, до якої країни ближче, на ту мову й більше схожий суржик!
Якось їздив до своїх родичів під Білорусь, я не розумів 15% їх слів, хоча живу від них за 150км
А бував в командировці в закарпатській обл, таке враження, ніби люди на польскій розмовляють!
В Івано-Франківську таксист навіть відмовився везти до отелю, коли запитав у нього російською :)
Тільки в Киеві (що запам"яталось) люди говорять на русском, або ж, коли з ними Українською, то й вони чистою Українською!
Тому розмовляти можно як завгодно, кому як удобніше, але Українську мову потрібно знати всім!

До речі "командіровка" українською - відрядження.
Ну, то таке.

Запропонований штраф за суржик  - це чистої води провокація, яка буде дуже вигідна пропогандонам з московії.
Розказую чому.
Бо це санкції якраз проти тих, хто українською мовою володіє. Хоч і не літературною.
А до "суржика" треба відноситись, як до мовного діалекта, а не як до "мови країни загарбника і агресора".

Variant:
Радикалізм в цій справі не підтримую.
---------------------------------------------------
Це  не  радикалізм, а  можливість  вдосконалення  населення, включаючи  мовне  питання. Хіба  так  важко  вивчити   основи рідної мови ? Вважаю, що  місцеві  діалекти - це  не  суржик.
Останній  також  буває  різний. Одна  справа, коли  русизм  у  кількох  словах, але  коли  це  вже  відбувається  систематично - треба  щось  робити.

За  провокацію  дякую. :D Але   вважаю: не  можеш  добре розмовляти  українською -використовуй  іншу, попередньо  вибачившись. Як  це  прийнято  у  Європі.

Kagor:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=54&v=BhQTz2xtfrs

entuzazisten:
https://news.mail.ru/politics/28521882/?frommail=1

Навигация

[0] Главная страница сообщений

[#] Следующая страница

[*] Предыдущая страница