Обстановка в Украине.
Sane:
Цитата: Variant от 22.01.2017, 21:11:50 pm
Я б запровадив систему штрафів за вживання суржику. Дістали ! >:(
Справа в тому, що більшість Українців розмовляє саме суржиком ( я також).
Більше того, до якої країни ближче, на ту мову й більше схожий суржик!
Якось їздив до своїх родичів під Білорусь, я не розумів 15% їх слів, хоча живу від них за 150км
А бував в командировці в закарпатській обл, таке враження, ніби люди на польскій розмовляють!
В Івано-Франківську таксист навіть відмовився везти до отелю, коли запитав у нього російською :)
Тільки в Киеві (що запам"яталось) люди говорять на русском, або ж, коли з ними Українською, то й вони чистою Українською!
Тому розмовляти можно як завгодно, кому як удобніше, але Українську мову потрібно знати всім!
Серго:
Цитата: Sane от 22.01.2017, 23:52:43 pm
Цитата: Variant от 22.01.2017, 21:11:50 pm
Я б запровадив систему штрафів за вживання суржику. Дістали ! >:(
Справа в тому, що більшість Українців розмовляє саме суржиком ( я також).
Більше того, до якої країни ближче, на ту мову й більше схожий суржик!
Якось їздив до своїх родичів під Білорусь, я не розумів 15% їх слів, хоча живу від них за 150км
А бував в командировці в закарпатській обл, таке враження, ніби люди на польскій розмовляють!
В Івано-Франківську таксист навіть відмовився везти до отелю, коли запитав у нього російською :)
Тільки в Киеві (що запам"яталось) люди говорять на русском, або ж, коли з ними Українською, то й вони чистою Українською!
Тому розмовляти можно як завгодно, кому як удобніше, але Українську мову потрібно знати всім!
До речі "командіровка" українською - відрядження.
Ну, то таке.
Запропонований штраф за суржик - це чистої води провокація, яка буде дуже вигідна пропогандонам з московії.
Розказую чому.
Бо це санкції якраз проти тих, хто українською мовою володіє. Хоч і не літературною.
А до "суржика" треба відноситись, як до мовного діалекта, а не як до "мови країни загарбника і агресора".
Variant:
Радикалізм в цій справі не підтримую.
---------------------------------------------------
Це не радикалізм, а можливість вдосконалення населення, включаючи мовне питання. Хіба так важко вивчити основи рідної мови ? Вважаю, що місцеві діалекти - це не суржик.
Останній також буває різний. Одна справа, коли русизм у кількох словах, але коли це вже відбувається систематично - треба щось робити.
За провокацію дякую. :D Але вважаю: не можеш добре розмовляти українською -використовуй іншу, попередньо вибачившись. Як це прийнято у Європі.
Kagor:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=54&v=BhQTz2xtfrs
entuzazisten:
https://news.mail.ru/politics/28521882/?frommail=1
Навигация