Блокада ОРДЛО

<< < (33/54) > >>

flybas:
Цитата: preacher от 15.03.2017, 15:19:00 pm

Цитата: flybas от 15.03.2017, 13:13:38 pm

"розгАняти", "... ні ЗА ЯКИХ обставин...".
P.S. хочу напомнить, что украинский язык - это не созвучный перевод с русского , а отдельный и самодостаточный язык!!!
    Так что, если так уж хотите писать по-украински - частіше   зазирайте до перекладача.
По перше: вислів "ні при яких обставиних" доволі поширений в українській мові. Якщо зможете заборонити використовувати саме цей варіант: властями, пресою, людьми - я погоджусь перейти на інший.
По друге: "Розгоняти" - українське слово поширене в українській літературі.
По третє: Напервно вже не "... ні ЗА ЯКИХ обставин...", а "ні за яких умов".
По черверте: Почніть писати українською і можливо попустить.
Звирніть увагу на те, що вас в цьому підтримав Торіс - а це не є добре.

Не маю часу та натхнення відповідати на всі ваші "по-перше" і т.д.
ЗвЕрніть увагу на те, що нормальна людина не ображається, коли її виправляють, а навпаки -дякує. Тим більше, що я поклав смайлик в кінці свого посту.
А заодно исправьте в своей подписи под постами слово "познакомиТСЯ" на "познакомиТЬСЯ", потому как в данном контексте только ТЬСЯ, а не ТСЯ. И никак иначе. С меня опять смайл - :) .

Toris:
Цитата: flybas от 16.03.2017, 08:45:14 am

А заодно исправьте в своей подписи под постами слово "познакомиТСЯ" на "познакомиТЬСЯ", потому как в данном контексте только ТЬСЯ, а не ТСЯ. И никак иначе. С меня опять смайл - :) .
+1! :) Пацієнт помиляється і в українській, і в російській мовах. Мабуть, не дуже успішно навчався у школі, а зараз "умнічає".

TAILDRAGGER:
Цитата: Toris от 16.03.2017, 09:20:27 am

Мабуть, не дуже успішно навчався у школі, а зараз "умнічає".

Я учился очень давно в школе (там преподавали на русском) и очень хорошо усвоил, что для определения, ставить мягкий знак в притяжательной форме деепричастия перед "ся" следует проверкой вопросом "что делает?", "что делать?", "что сделать?" и т.п.
В данном случае "познакомиться"- вопрос проверка "что сделать?"- наличие мякого знака указывает на необходимость его постановки в деепричастии)))))

Toris:
Йоу! Як варіант:

Прічер ніби як з протестантської гілки християн, у всякому разі, манери, як в "харизматів", з якими я в молодості тусувався. Як правило, крупні спільноти протестантів здійснюють волонтерську діяльність з-посеред асоціального елементу типу безхатьків, алкоголіків та наркоманів. Для цього спільноти утримують реабілітаційні центри, де живуть та працюють ці знедолені люди. Частина підшефних не витримує і дає драла назад, до звичного середовища. А інші люди повертаються до нормального соціального життя, вірують в Бога і ходять до церкви. З них частина йде на ті чи інші служіння до спільноти, яка ними опікувалась, а з часом навіть займають якісь "посади", навчають інших та проповідують.

Так ось, можливо, що Прічер якраз з того самого асоціального в минулому елементу (неправильна сім'я, алкоголь, наркотики), через що в період формування свідомості (10-25 років) мозок не отримав належного виховного впливу освічених людей (школа, інститут), вправ для розвитку "механічного інтелекту" та поняття про власну людську обмеженість перед всесвітом. Замість цього було щось таке, як Шуфік співав: "Мы школу стороною обходили. Наворовали - прогуляли и пропили".

Звідси випливають, як компенсаторний прояв, погорда (высокомерие) та зневага (пренебрежение), повчання всіх і вся, пошук "ворогів" та інші диявольські штуки. Установка "Я один тут д'Артаньян, всі навколо - вороги" - страшна річ.

Можливо, я помиляюсь в занадто сумну сторону, але така модель минулого Прічера цілком вписується в те, що спостерігаю тут.

preacher:
Цитата: flybas от 16.03.2017, 08:45:14 am

Стосовно російської мови - п'ятий приклад зверху: http://ruslit.ioso.ru/testing.htm

Навигация

[0] Главная страница сообщений

[#] Следующая страница

[*] Предыдущая страница