Самоделы - единомышленники !
Toris:
Цитата: DAMIR от 07.02.2016, 01:16:26 am
Взяв і розмазав мрію по підлозі! :)
В зародку, так би мовити. ;)
Я цю тему теж обмірковував у 2008 році... Електродвигун для постійної роботи доречний тоді, коли щільність енергії в його об"ємі буде не вищою від ДВС, а щільність енергії акумулятора буде не нижчою, від бензину ( з врахуванням ККД ДВС).
...В мене також накрилась мрія про надзвуковий гвинт... Він працюватиме так, як я хочу, лише при гіперзвукових швидкостях лез, але на його лезах повітря перетворюватиметься на плазму... Одним словом, прощавай, гіпергвинт! :) 0,4 Маха - наше все. :)
DAMIR:
Винт DA-36 E-Star питается от 94-сильного электромотора Siemens, который получает электроэнергию от небольшого роторно-поршневого двигателя Austro Engine AE50R с выходной мощностью 54 лошадиных сил на борту самолета и потребляет мало горючего.(с)
Можна ж.
Toris:
Цитата: DAMIR от 07.02.2016, 01:23:00 am
Винт DA-36 E-Star питается от 94-сильного электромотора Siemens, который получает электроэнергию от небольшого роторно-поршневого двигателя Austro Engine AE50R с выходной мощностью 54 лошадиных сил на борту самолета и потребляет мало горючего.(с)
Можна ж.
Угу... Ротопорш... "Мало горючего"... І ще про генератор забули сказати... І когось на борт не візьмуть, щоби масу не перевищити. :)
Дамір, вони технологію випробовують, а не локомотив у небо підіймають. Працюють на акумулятор + електродвигун, а не на те, що написали журналізди.
Якби були в природі нормальні ротопорші, то ми б тут з Вами не заморочувались, ні турбінами, ні генераторами.
DAMIR:
Та я розумію все. :) Кардан хоч і не просто, але більш реально...
Але ідея цікава. Достойна обговорення. Чим бі ще передати потужність?
Є гідронасоси з гідродвигунами- але вага цьої шабатури, та ще й з робочою рідиною...
Toris:
Цитата: DAMIR от 07.02.2016, 01:33:10 am
Чим бі ще передати потужність?
Є гідронасоси з гідродвигунами- але вага цьої шабатури, та ще й з робочою рідиною...
З того, що реально доступно, найкраще - ДВС + кардан.
А якщо щось з нуля городити - то двигун Штельцера. :) Але то вже окрема тема, майже як про фізику польоту літаючої тарілки.
Навигация