Цікава альтернатива газовому опаленню.
DAMIR:
Наразі в роботі креслення котла.
На все не вистачає часу, але потроху малюю.
Кому потрібно- звертайтесь.
DAMIR:
https://www.youtube.com/channel/UCT3gvD9us1a2LE2goidzAmw/videos
Можете слідкувати.
Буду поетапно скидувати відео.
У Василя там чорт ногу зламає, а я по одному
покажу. В коментарях можете залишати питання та побажання.
DAMIR:
Я якось одразу почав з "мерседеса", тобто зі складного.
Виправляюсь.
"Запорожець"- це буржуйка з газового балону, яку може зробити майже кожен, і обійдеться вона трохи більше ніж даром. ;)
Потрібен балон, труба, трохи металобрухту, болгарка, вміння варити, або сусід/кум зварник, трохи вільного часу.
DAMIR:
Як бачите- складного мало. Відрізати по шву верх балона, вирізати під димар та вхідну трубу отвір,
зробити вхідну трубу з поршнем і задвижкою, приварити ручки до кришки, приварити стакан під трубу, та приварити гільзу димохідноі труби. Подбати про пожежобезпечний вивід димаря на вулицю. Все!
Увага! Не забувайте про правила безпеки при роботі з газовими балонами!!!
Вибухонебезпечно! Я, наприклад, перед тим як щось робити з балоном, виганяю гази з нього, набираючи повним води. І з водою починаю різати. Це дуже важливо!
DAMIR:
Зробивши такий "пробнік", ви зможете на власному досвіді переконатись в перевагах даноі схеми. Я поки не зробив сам буржуйку, чесно- теж не вірив в заявлені характеристики.
На фото буржуйка з моєі майстерні. При загрузці діаметром 30см. і висотою 55см., вона відпрацьовує шість годин на змішаних дровах (сосна, груша, горіх). Але це "застарілий" поршень. З новим пропрацює довше, не було часу новий ставити. Доки мороз не прижме- мужик не перехреститься.:)
Пізніше скину малюнок нового поршня, модифікованого.
Якщо хтось не може сам зробити- я можу виготовити таку й переслати Новою Поштою.
Орієнтовно вона обійдеться замовнику(з моім матеріалом і роботою, без доставки) 500-600грн.
Виникли питання? Звертайтесь- підскажу шо знаю.
Здоров"я та удачі всім!
Навигация