бан на форуме реаа
Toris:
Серго, минулого року, вже після вторгнення в Донбас, у спілкуванні з білоруськими націоналістами (вживу) я для зручності перейшов на російську, вони змовкли, потім попросили спілкуватись з ними або українською, або білоруською, або англійською. Мене це здивувало, однак вони пояснили, що негоже застосовувати окупантську мову, коли ми розуміємо один одного на своїх мовах. Далі так і спілкувались, я українською, вони білоруською, незрозумілі слова дублювали російською (так для мене швидше) - і нормально розумілись.
Що стосується толерантності... Якщо людина геть не розуміє української, то таки доведеться спілкуватись російською чи англійською. А що стосується поваги, то вона має проявлятись також до української мови, навіть з пріоритетом, оскільки тут Україна.
Без шовінізму та ксенофобії, однак з повагою - пріоритет має бути за українською мовою.
...Кажуть, що в Ізраїлі, при отриманні громадянства, від наших людей похилого віку не вимагали знання івриту. Також і в нас, від людини, котра, живучи в Україні, все життя спілкувалась російською, жила в російськомовному оточенні і не є носієм української мови, дарма сподіватись, що вона буде спілкуватись українською мовою. Однак, якщо така людина, живучи в Україні, до цього часу не розуміє української і потребуватиме російськомовного співрозмовника - то це вже якось, як мінімум, підозріло. Тим більше, якщо спілкування не усно, а письмове, на сторінках форуму.
...На одному з форумів, де форумляни переважно дніпропетровські російськомовні (20-30-40 років) робили спробу спілкуватись виключно українською - заглохла ця ідея через те, що у них російськомовне оточення і вони не можуть одразу перемкнутись на україномовне мишлення. Так воно й тут буде, швидше за все. Однак дуже прошу всіх (хоч я тут ніхто і звати мене ніяк) надавати пріоритет українській мові, тобто російськомовні українці в знак поваги хай переходять на українську, якщо відчувають сили. Оскільки без української мови ми - "взбунтовавшиеся малороссы".
Серго:
Всебічно підтримую тезу про збільшення поваги до національної мови.Та ще й тоді , коли чобіт загарбника на нашій землі.
Але я проти перегинання палки з "ура-патріотизмом".
Дивіться на моі думки.
З нормальними людьми ми можемо спілкуватись, демонструючи до них повагу.Хай вже на їхній совісті буде демонстрація ними поваги до нас, Бог їм суддя. А от всякій гидоті я і на їхній мові , без перешкод можу в морду заїхать дебело.
Я прихильник зваженого,політично толерантного , консервативного лікування. І тільки до гидоти, я вважаю доцільним, застосовувати радикальне відторгнення, ампутяцію і ектомію.
Toris:
Цитата: Серго от 21.08.2015, 08:31:20 am
Але я проти перегинання палки з "ура-патріотизмом".
<...>
Я прихильник зваженого,політично толерантного , консервативного лікування.
Я теж.
За помірковану українізацію!
Геннадий Хазан:
От як ми швидко дійшли до спільноі думки)
OlegK:
Стосовно мовного питання втулю і я свої 5 копійок.
Мова, якому б етносу вона не належала, не може бути об"єктом знущань та зневажливого ставлення, теж саме стосується і російскої мови. Це питання культури або її відсутності.
Я, например, достаточно хорошо зная украинский, общаюсь на русском, поскольку это мой родной язык - язык Пушкина и Лермонтова, Грибоедова и Гоголя, Крылова и Достоевского, Толстых (три великих однофамильца) и Куприна, Булгакова и Бабеля, Пикуля и Солженицына. То, что он сейчас достался в наследство кремлёвским уродам и толпе гопников - это моя боль. Но язык тут ни при чём. Слава Богу, что в России ещё достаточно здравомыслящих людей - хранителей и продолжателей культурных традиций. Благодаря этим людям русский не умрёт и не превратится в уродливое нечто, на котором общаются отморозки из московских и питерских подворотен.
Навигация