Кит набор STOL

<< < (9/14) > >>

Nickky:
Від себе можу добавити, що практично всі мені відомі самодели, що будують літаки Хайнца по кресленнях (на просторах союзу), роблять це з д16т (д16ат). Вважаю це правильним. Чому? - Д16т краще за 6061 Т6 практично по всіх параметрах, окрім корозійної стійкості, усталостних характеристик, і чутливості до концентраторів напруги, ну і д16т твердіший, тобто з нього важче вистукати нервюрку, чи зігнути кутник, але все це "лікується". І до недавна, д16т в нас можна було придбати за розумні гроші.
Також варити д16т - можна, правда лише точковою сваркою, ну, звісно, не баки.
А от про 6061 т6 в епіцентрі - не знав - треба буде подивитись.

mechanic:
В оригинальной поставке КИТа СН 640 (СН 701/801) все "L" и "Z"  профили делаются из 6061 .025" (0,6 мм) - на листогибе аж бегом. Ну и вся обшивка...
В полках лонжеронов полсы из 2024 2"х3/8" (50х10 мм)
ну и т.д. и т.п.
В Скаэтоне из 0,5 мм Д16М лихо штампуют нервюры и проч. корытообразные.
Для сварных конструкций мы более привычны к АМЦ /АМГ...
На сборках сваренных из Д16Т я бы летатьне стал...

Kagor:
Цитата: Nickky от 17.01.2016, 19:27:29 pm

Від себе можу добавити, що практично всі мені відомі самодели, що будують літаки Хайнца по кресленнях (на просторах союзу), роблять це з д16т (д16ат). Вважаю це правильним. Чому? - Д16т краще за 6061 Т6 практично по всіх параметрах, окрім корозійної стійкості, усталостних характеристик, і чутливості до концентраторів напруги, ну і д16т твердіший, тобто з нього важче вистукати нервюрку, чи зігнути кутник, але все це "лікується". І до недавна, д16т в нас можна було придбати за розумні гроші.
Також варити д16т - можна, правда лише точковою сваркою, ну, звісно, не баки.
А от про 6061 т6 в епіцентрі - не знав - треба буде подивитись.

Все вірно.
А для баків  АМЦ /АМГ самий раз.

mechanic
Д16Т... Даже гнуть каленый дюраль весьма проблематично. Не уверен, можно ли варить Д16М (мягкий - не каленый, отпущенный), но рекомендаций в литературе таких не встречал.
Отпущенній варится нормально.

TAILDRAGGER:
Цитата: Kagor от 17.01.2016, 19:17:55 pm

Д16Т и М должны варится (и нормально!).

Исключено. Д16- не годится для сварки ВООБЩЕ (это западный аналог 2024).
Сплав равноценный для сварки 6061 (6082- европейский вариант) аналогичен АД33

Плиточник:
А кто Вам делает электропроводку и каким проводом?

Навигация

[0] Главная страница сообщений

[#] Следующая страница

[*] Предыдущая страница